Rohelise sibula kasvatamine toas.

sibulatippimine02Sibulapealseid saab kasvatada tuabastes oludes aastaringselt. Selleks tuleb varuda tippsibulaid. Pooditesse tulevad nad müüki  märtsi lõpus või isegi alles aprillis. Minule meeldib sibulamugulat mulda pista, mitte vette, kuigi ka vees kasvab sibul hästi.

Kuid selle sibula vesi eritab minu jaoks ebameeldivat lõhna ja eriti siis on see tuntav, kui see kasvab toidulaua lähedal.

Ise olen kasvatanud oma perele niimoodi rohelist sibulat mitu aastat, aga ka küüslaugupealsete kasvatamine toimib hästi samal meetodil.

sibulatippimine01Panen vajaliku koguse tippsibulaid leigesse vette ligunema kaheks tunniks.

Järgnevaks tuleb ette valmistada istutuskarp.

Selleks on vaja 3 karpi.:  aluskarp, aukudega mullakarp ja kaas katmiseks, see on vajalik idanemise kiirendamiseks. Mina kasutan neid poest ostetud karpe, kuhu oli kunagi pakitud liha.

Sügavamale karbile tuleb teha väikesed augud põhja, siis täida see mullaga ja aseta aluskarbile, kuhu valgub  üleliigne kastmisveesi. Kasta mulda ja tipi sibulad üksteise kõrvale ja kasta uuesi, et muld oleks ikka märg. Mina leotasin paar tundi neid mugulaid leiges vees.

sibulatippimine03Aseta läbipaistev kaas nädalaks peale ja pane aknalauale, kui idud juba 1-2 cm pikkused, siis eemalda kaas. Päevas korra tuleks ka kattekaas õhutamiseks  eemaldada. Sibul ei vaja lisatoitaineid, kuigi mina ise olen valanud üleliigse kohvi või tee sibulataimedele.

Lisa kommentaar